Pianist Florian Verweij.
Pianist Florian Verweij. Foto: Marco Borggreve

Pianoconcert in autogarage

Algemeen

Kunstkring Hardegarijp, vooral bekend van de huiskamer- en bordesconcerten, organiseert op 23 april om 20.00 uur een pianoconcert in de ruime en verwarmde werkplaats van het autobedrijf van Hylle Hans Dijkstra op Dukatewei 12 in Burgum. Een autogarage als concertzaal? Geluidstesten hebben aangetoond, dat daar best wel muziek in zit.

Hoewel de opgelegde coronamaatregelen nu voorbij zijn, hoort Kunstkring Hardegarijp van veel kanten dat de podiumsector het nog steeds zwaar te verduren heeft. Met dit concert wil de organisatie musici dan ook weer een podium geven en hoopt van ganser harte dat u deze kans voor de musici wilt ondersteunen.

Florian Verweij, 24 jaar, viel door zijn bijzondere talent als elfjarige al op. Hij is een zeer veelzijdig pianist, afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam en dat met de hoogste waardering. En hij durft het aan om zijn repertoire in deze ambiance ten gehore te brengen.

Hij begint met Opus 102, ‘Lieder ohne Worte’ in zes delen van Felix Mendelssohn. Florian gaat verder met Ludwig van Beethovens pianosonate nr. 26 in Es groot, opus 81a ‘Les Adieux’. Of zoals hij het noemt: “Adieu Beethoven, hallo Liszt.” Hij zal dan ook afsluiten met een soort bloemlezing uit het oeuvre van de Hongaarse alleskunner Franz Liszt.

Kortom, een avond muziek uit de romantische periode. “Laat u meevoeren en geniet.”  

Reserveren is verplicht en dit kan via het webformulier op www.kunstkringhardegarijp.nl of telefonisch 06-53159286.