Poffertjes eten op Koningsdag
Poffertjes eten op Koningsdag Foto: Ingezonden

Koningsdagactiviteiten in Burgum

Algemeen

Een comité bestaande uit Ellen & Isa van der Leest, Tytsje Schievink en Geesje Duursma heeft een aantal leuke activiteiten verzonnen voor aankomende Koningsdag in Burgum.

De dag begint met een vrijmarkt in het centrum, die van 8 tot 12 uur duurt. Wel geeft Ellen van der Leest aan dat “een plekje reserveren niet nodig is, maar dat op tijd zijn wel aan te raden is aangezien sommige mensen soms al om 5 uur aanwezig zijn om een plekje te bemachtigen”.

Voor de kinderen

Ook voor de kinderen staan er een aantal leuke activiteiten gepland, maar uiteraard mogen ook volwassenen hieraan deelnemen.

In het centrum kan gestart worden met een leuke speurtocht en ´s middags staat er een versierde fiets-optocht gepland. “We verzamelen bij De Pleats en vertrekken dan om half 2 richting Berchhiem voor een tussenstop, zodat ook de bewoners van het zorgcomplex de mooie fietsen kunnen bewonderen. De deelnemers van de fietstocht zullen hier ook een lekker glaasje oranje ranja aangeboden krijgen. Hierna vertrekken we weer richting De Pleats, wat het eindpunt van onze tocht is.”


Versierde fietstocht Koningsdag Burgum 2022 - Ingezonden

Opgeven voor bovenstaande activiteiten is niet nodig. Wel is het aan te raden om tijdig aanwezig te zijn voor de fietstocht.

Drukte

Corona gooide twee jaar lang roet in het eten, maar nu de maatregelen voorbij zijn kan Koningsdag weer als vanouds gevierd worden.

“We weten niet of er hierdoor ook extra drukte zal zijn. Wel merken we dat het weer altijd van grote invloed is, dus als het mooi weer is, is de verwachting wel dat het aardig druk zal worden”, aldus Van der Leest.

Vrijwilligers

Van der Leest geeft aan dat “het altijd een hele klus is, om activiteiten op touw te zetten met ons relatief klein comité. Daarom doen we graag een oproep voor nieuwe vrijwilligers. Ze mogen zich melden via Facebook of zich persoonlijk melden bij De Pleats”.