Elsa McTaggart en haar man Gary Lister.
Elsa McTaggart en haar man Gary Lister. Foto: Ingezonden

Optreden van The Fidler Duo in Witte Kerk Hemrik

Algemeen

Op vrijdagavond 29 april om 20.00 uur treedt The Fidler Duo op in de Witte Kerk Hemrik. Folkzangeres en multi-instrumentalist Elsa McTaggart en haar man Gary Lister zijn afkomstig uit het Schotse eiland Lewis.

Samen spelen ze traditionele Schotse en Ierse muziek, met hun eigen moderne twist. Elsa begeleidt haar prachtige stem met een veelvoud aan verschillende instrumenten die allemaal hun eigen naam hebben zoals “Gretta” de Gretsch-gitaar. 

Afgezien van hun succesvolle optredens op het Edinburgh Fringe Festival vorig jaar, waren het een paar moeilijke jaren voor Elsa en Gary met weinig liveoptredens voor publiek. Ze hebben daarom veelvuldig online opgetreden en een internationale Facebook-gemeenschap gecreëerd: Concert Nights. Deze groep heeft meer dan 350 leden, die regelmatig hun online shows bekeken. Nu de wereld opengaat, toeren ze weer door Europa.

De entree is 15 euro. Reserveren gaat niet via de Witte Kerk, maar viainfo@dryadmusic.com Aan de deur zijn ook kaarten verkrijgbaar. Hier kan alleen contant betaald worden.