De Kruidhof opent een kleurrijk nieuw seizoen

Op dinsdag 12 april 2022 gaan Botanische Tuin De Kruidhof en het IJstijdenmuseum in Buitenpost weer open voor publiek. De afgelopen winterperiode is er volop gewerkt aan het opfleuren van De Kruidhof en het IJstijdenmuseum. 

De winkel heeft een metamorfose ondergaan, de droogschuur is gerenoveerd en teruggebracht in karakteristieke staat en we zijn bezig met het aanleggen van de grootste bramencollectie van de wereld. 

Kleur op de Kruidhof 

Om De Kruidhof een vrolijker aanblik te geven is er volop geschilderd. Na een oproep in de krant hebben we vele restjes verf mogen ontvangen vanuit de gehele provincie. Deze verf hebben we gebruikt om onze meubels, bloempotten en bakken te voorzien van vele verschillende kleuren. Het is een vrolijk geheel geworden! 

Moderne winkel en IJstijdenmuseum

De winkel heeft een ware metamorfose ondergaan. Ook hebben we het assortiment van de winkel en verkooptuin flink uitgebreid. Het IJstijden museum is gerenoveerd en daarmee toekomstbestendig. Daarnaast hebben we de agenda voor 2022 voorzichtig durven vullen met vele leuke activiteiten voor jong en oud.

De Kruidhof, leuk voor kinderen

Kinderen kunnen zich op De Kruidhof heerlijk uitleven in onze grote natuurlijke speeltuin. Er is een klimheuvel en een glijbaan voor de kleintjes en voor de grotere kinderen is er een uitdagende klimtoren, een kabelbaan, water en zand, heel veel zand! TIP: neem droge kleren en laarzen mee.

GRATIS kinderspeurtocht 

Dit jaar hebben we voor alle kinderen een gratis speurtocht. Samen met onze mascotte Hotse kunnen kinderen op zoek naar ‘miniatuurpoppetjes’. Al zoekende naar de letters komen de kinderen op een speelse en educatieve manier in aanraking met bloemen, planten en kruiden. Deze route maakt het bezoek voor kinderen en volwassenen extra leuk.

Pasen op De Kruidhof

Tot en MET koningsdag 27 april 2022 hanteren wij een speciaal entreetarief. Volwassenen betalen € 5,- en kinderen van 5 t/m 11 jaar slechts €2,-. Dit speciale tarief geldt dus ook tijdens de Paasdagen. Beide Paasdagen zijn wij geopend van 12.00-17.00 uur. 

Koningsdag 

Op woensdag 27 april organiseert De Kruidhof de Koningsdagmarkt. De markt staat in het teken van Tuin & Natuur. Er zijn diverse deskundigen aanwezig om je te voorzien van tips en advies. Van tuinarchitectuur tot natuurfotografie en boomverzorging. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen. Kinderen kunnen zich laten schminken of lekker ravotten in onze grote, natuurlijke speeltuin.