Afbeelding
Foto:

ZuidOostZorg krijgt Topcare-erkenning Geriatrische Revalidatiezorg

ZuidOostZorg heeft voor haar kortdurende zorg en behandeling de Topcare-erkenning Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ) gekregen. Dat betekent dat onder andere de geriatrische revalidatiezorg die zij biedt op haar locaties Marrewyk, Neibertilla en De Waadwente vanaf nu Topcare mogen worden genoemd. ZuidOostZorg is daarmee de eerste aanbieder in Noord Nederland met een Topcare-keurmerk voor haar kortdurende zorg en behandeling. De Topcare-erkenning GRZ is daarbij voor ZuidOostZorg een belangrijke stap om tot de beste aanbieders van geriatrische revalidatiezorg van Nederland te horen. Het Topcare-certificaat wordt op 31 maart officieel uitgereikt.

Topcare -meer dan een keurmerk

De Topcare-erkenning is voor ZuidOostZorg veel meer dan alleen een keurmerk. Karine van der Kraan, regiomanager Kortdurende Zorg & Behandeling: “De Topcare-erkenning is een bevestiging van de hoge kwaliteit van onze kortdurende zorg en behandeling. Maar het is vooral een erkenning van de manier waarop we werken.” Daarin heeft ZuidOostZorg de afgelopen jaren flink geïnvesteerd. Van der Kraan: “We hebben stevig ingezet op de scholing van onze professionals, het doen van onderzoek en het maken en vooral ook uitvoeren van verbeterplannen. Dat doen we ook altijd in samenspraak met de cliënten(raad). Het doel is daarbij altijd om samen de zorg en behandeling voor onze cliënten te verbeteren; de Topcare-erkenning is daarvan het bewijs. We zijn er erg trots op”.

Gedreven en interprofessioneel samenwerkende professionals

Het resultaat mag er zijn: de visitatiecommissie van Topcare is enthousiast over de gedreven teams die interprofessioneel samenwerken vanuit de ambitieuze visie van ZuidOostZorg. “Er wordt excellente geriatrische revalidatiezorg geboden die naar een steeds hoger niveau wordt gebracht door continu een leer- en onderzoekscyclus te doorlopen”, aldus het auditrapport van Topcare. Belangrijk daarbij is, volgens Van der Kraan, dat Topcare benoemt dat ZuidOostZorg sterk is in het betrekken van cliënten; niet alleen bij hun persoonlijke revalidatietraject, maar ook bij de dagelijkse gang van zaken op de afdeling en het beleid van de organisatie. “We doen het hier echt samen, dat is ook onze definitie van interprofessioneel: samen met verschillende disciplines en vooral ook samen met de cliënt.”


Topcare Expertisecentrum

Met de Topcare-erkenning mag ZuidOostZorg zichzelf officieel een Topcare Expertisecentrum noemen. “Dat is heel waardevol. Voor ons, maar vooral voor huidige en toekomstige cliënten die zo weten dat onze kortdurende zorg en behandeling excellent is.” Op 31 maart krijgt ZuidOostZorg het Topcare-certificaat GRZ officieel uitgereikt. “Dat wordt een mooi fotomoment dat symbool staat voor lang en hard werken aan een hoge kwaliteit van onze kortdurende zorg en behandeling ”.