Afbeelding
Foto: Homik

Landelijke sterrenkijkdagen ook in
Burgum bij het Observeum

Doe in het weekend van 11 t/m 13 maart mee met het langstlopende sterrenkundige publieksevenement van ons land waarbij alles draait het om het zelf ontdekken en beleven van de sterrenhemel boven Nederland. 

Kom in de avond van vrijdag 11 of zaterdag 12 maart zelf sterrenkijken bij het Observeum en laat je verrassen door verhalen over de actuele sterrenhemel en sterrenkundige onderwerpen. Mochten de weersomstandigheden ongeschikt zijn om te sterrenkijken, dan is er een alternatief programma: in het digitale planetarium word je verrast met een wolkeloze hemel, niet alleen die van de dag zelf, maar ook de nachtelijke hemel van een ver verleden of die van een toekomstig tijdstip! 

Solarscoop

Bij heldere hemel op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag observeer je met speciale zonnekijkers de dichtstbij zijnde ster: onze Zon! Verder worden brandende vragen beantwoord en we geven uitleg over het gebruik van kijker en telescoop.

Het Observeum is gevestigd aan de Menno van Coehoornweg 9 te Burgum en is dagelijks (behalve op maandag) open van 13:00 tot 17:00 uur, en op vrijdag (en met de landelijke sterremkijkdagen ook zaterdag) ’s avonds van 19:00 tot 22:00 uur. 

Voor entreeprijzen en meer details: kijk op de website, www.observeum.nl of bel: 0511-465544