Afbeelding
Foto: Ingezonden

dbieb biedt hulp bij belastingaangifte

Communiceren met de overheid is niet altijd even eenvoudig. Een beetje hulp kan dan best handig zijn. Wie hulp wil bij het doen van de belastingaangifte kan terecht bij dbieb. Om gebruik te maken van veilige computer-, internet- en printvoorzieningen bijvoorbeeld of voor een cursus om te leren omgaan met de digitale overheid. Dit jaar werkt dbieb opnieuw samen met KEaRN en het Buurtservicepunt om hulp te bieden bij belastingaangifte.

Zelf belastingaangifte doen in dbieb

Om zelf aangifte te doen voor de inkomstenbelasting of voor het aanvragen van een toeslag biedt dbieb gratis faciliteiten. Er zijn computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Handig voor wie thuis geen goede voorzieningen heeft. Medewerkers van dbieb bieden hulp bij (gratis) printen of bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. 

Deskundig advies

Wie hulp nodig heeft bij belastingaangifte kan gratis terecht bij dbieb Burgum, op dinsdag van 10.00- 12.00 uur. Data: 15, 22 & 29 maart, 5, 12, 19 & 26 april. Verzorgd door welzijnorganisatie KEaRN. Of in dbieb Gytsjerk, elke vrijdag van 14.30-16.30 uur.
Verzorgd door medewerkers van het Buurtservicepunt.

Cursussen computergebruik, internet en digitale overheid bij de Bibliotheek

Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid, organiseert dbieb regelmatig de gratis cursus Werken met DigiD. Bij deze cursus leer je een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites zoals Mijn toeslagen en MijnOverheid. Na deze cursus kun je zelfstandig gebruikmaken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld gemeente, UWV en Belastingdienst. Meer informatie: www.dbieb.nl of via 058-2347777.