Afbeelding
Foto: Ingezonden

Vervolg ambities Burgum 2040

Algemeen

‘Visie zonder actie is een dagdroom, actie zonder visie is een nachtmerrie!’ Onder deze titel heeft er op dinsdagvond 1 maart een dialoog plaatsgevonden over de toekomst van Burgum in 2040. De lijstrekkers van de politieke partijen en de initiatiefnemers van Burgum 2040 kijken terug op een positieve avond en (h)erkennen met elkaar het belang van een langetermijnvisie. 

De werkgroep ziet de langetermijnvisie dan ook graag terug in het nieuwe collegeakkoord, want “naast inspireren en valideren gaat het vooral ook om realiseren”. Ook pleit men voor een integrale aanpak van diverse problemen. Het gaat dan om problemen op het gebied van bijvoorbeeld woningbouw, leefbaarheid, energietransitie, weidevogels en waterbeheer. Op die manier kan Burgum aan zijn toekomst werken met “prachtige natuur, meer betrokkenheid bij elkaar, lekker bewegen en ontspannen bij lokale cultuur, sport en horeca”.

De werkgroep heeft de ideeën voor Burgum gevisualiseerd in een inspiratieplaat. Deze wordt verder uitgewerkt. Ook worden er de komende tijd heldere uitgangspunten geformuleerd en onderwerpen gekozen waar men met elkaar mee aan de slag kan. Ben je nieuwsgierig naar de inspiratieplaat en heb je ideeën over hoe Burgum er in 2040 uit moet zien? Ga dan naar www.burgum2040.nl.