Patriz de Bruijn voor Atelier Bruelle.
Patriz de Bruijn voor Atelier Bruelle. Foto: Ingezonden

Interactie tussen kunst en kunstenaar bij Atelier Bruelle tijdens Atelierroute Lauwersland

Algemeen

De deuren van ruim twintig ateliers staan open tijdens de 29ste editie van de kunst-aan-huis-route Lauwersland op 12, 13, 19 en 20 maart. Ook Patriz de Bruijn van Atelier Bruelle zorgt met haar hedendaagse kunst voor een welkome interactie. Haar atelier zetelt boven op de terp in Ee en is het derde adres op de route. De Bruijn wil met haar kunst een brug slaan en bezoekers vooral laten ontdekken. Haar beeldende kunst past uitermate goed bij het jaarthema ‘Verborgen Betekenis’.

Alle deelnemende kunstenaars hebben de opdracht om een invulling te geven aan het thema. De Bruijn is holistisch beeldend kunstenaar en werkt vanuit een holistische visie waarbij alles met elkaar in verbinding staat. Met haar kijk op de natuur, de mens, de wereld en de wijze waarop zij zich als individu en als kunstenaar heeft ontwikkeld, wil ze iets vertellen. Zij doet dat op een vrij unieke wijze waarbij luisteren en verbinding maken met zichzelf, mensen en de natuur resulteren in onderwerpen die voor iedereen herkenbaar zijn.

In het werk van De Bruijn gaat het vooral over zingeving, over gevoelens zoals liefde en pijn. Maar ook over leegte die je soms voelt bij eenzaamheid. Ze noemt haar werk dan ook “levenskunst”. Het is kunst met een boodschap. Met haar gedichten wil De Bruijn de bezoeker “de sleutel geven om binnen te komen”. Haar onderzoek naar het gekozen onderwerp en het kunstzinnig proces zorgen voor verrassende resultaten. Zij vertelt de bezoeker van de atelierroute hier graag over.

Atelier Bruelle ligt aan de Lytse Loane 2 in Ee en bestaat sinds 2019. Voorheen was Bruelle tien jaar een galerie in Steenwijk.
Vanuit Atelier Bruelle is het ook mogelijk om cursussen en workshops te volgen.

De atelierroute Lauwersland maakt het mogelijk om kunstenaars in hun eigen atelier te ontmoeten tijdens twee weekenden in maart. De routebeschrijving kun je ophalen bij de deelnemende kunstenaars of online via kunstaanhuis.nl.