OPA vraagt om papier in dozen te doen.
OPA vraagt om papier in dozen te doen. Foto: Actief Media

Opbrengst Oud Papier Actie (OPA) in Burgum naar Samen in actie voor Oekraïne

Algemeen

Op zaterdag 12 maart zamelt OPA (Oud Papier Actie) het oud papier in Burgum in. Besloten is om de gehele opbrengst te doneren aan Samen in actie voor Oekraïne.

OPA haalt het oud papier op met eigen vrijwilligers en eigen materiaal; daardoor ontvangt OPA de hoogste papiervergoeding. De gemeente wordt gevraagd de containerhuur voor haar rekening te nemen, zodat het maximale bedrag uit het oud papier kan worden gedoneerd aan Oekraïne.

OPA vraagt inwoners om papier altijd in dozen te doen en deze dicht te vouwen of te tapen. Men benadrukt dat er geen piepschuim, plastic en ook geen drinkpakken bij mogen zitten. De drinkpakken hebben een folie van binnen en zijn reeds gemaakt van gerecycled papier, dus horen in de kliko. Ook raadt men aan om in de supermarkt een doos mee te nemen voor de boodschappen, zodat deze later gebruikt kan worden voor het oud papier. Het papier kunt u op de container-plek bij u in de straat zetten, zodat de inzamelaars minder vaak hoeven te stoppen. Het is veiliger en dit scheelt veel tijd.