Afbeelding
Foto: Ivo Horn

De meest gestelde vragen over de glasvezelcampagne van Delta Fiber Netwerk

Hierbij de antwoorden op de meest gestelde vragen tijdens de online informatieavond in februari. 

Waarom moet ik voor glasvezel kiezen? Ik heb nu een prima verbinding.

Met glasvezel ben je klaar voor nú en de toekomst. Jaarlijks verdubbelt het internetverbruik en voor toekomstige ontwikkelingen is een stabiele verbinding nodig. Met glasvezel kun je even snel up- als downloaden, zonder problemen met het hele gezin tegelijk online, tv kijken en gamen met de snelheid van het licht. Je hebt daarbij tevens keuze tussen diverse telecomaanbieders.

Kan iedereen in gemeente Achtkarspelen een glasvezelabonnement afsluiten?

Alle inwoners van gemeente Achtkarspelen die wonen binnen de kernen, Harkema, Kootstertille, Drogeham, Augustinusga, Boelenslaan, Gerkesklooster en Stroobos, Surhuizum, Twijzel en Twijzelerheide, kunnen zich aanmelden en vóór 20 april 2022 een abonnement af te sluiten bij 1 van de 5 telecomaanbieders (Caiway, Delta, Helden Van Nu, Kliksafe of Online.nl). De looptijd van een abonnement is 1 jaar. Als 25% van de inwoners van een kern zich aanmeldt, komt er in dat dorp glasvezel!

Moeten de inwoners van Achtkarspelen een toeslag betalen om glasvezel te krijgen?

Indien je glasvezel wilt, hoef je alleen een abonnement af te sluiten bij een telecomaanbieder. Dus geen toeslag of vastrechtvergoeding. Nu meedoen betekent dat je een betere internet en televisie verbinding krijgt én een gratis glasvezelaansluiting.

Waarom kan ik niet mijn eigen telecomaanbieder kiezen?

Omdat DELTA Fiber Netwerk een open glasvezelnetwerk aanlegt, zijn alle telecomaanbieders welkom om zich aan te melden voor toegang tot het netwerk en een samenwerking aan te gaan voor de uitrol van glasvezel in een bepaald gebied. Als een telecomaanbieder niet beschikbaar is, is dit de keuze van die telecomaanbieder.

Het Glasvezel informatiepunt

Wil je meer informatie of je inschrijven? Ga naar gavoorglasvezel.nl of bezoek een Glasvezel Informatiepunt aan de Warmoltstrjitte 43 in Harkema en aan de Alde Dyk 6 in Kootstertille van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Wil je een glasvezeladviseur liever even telefonisch bevragen, bel tijdens openingstijden naar: 06 - 1886 5464 (Harkema) of 06 - 3861 2895 (Kootstertille).

Afbeelding