De plankaarten voor fase 1 en 2. Er is nog een nieuwere versie met tien twee-onder-een-kap-woningen in plaats van vier voor de eerste fase. De nieuwste kaarten zijn nog niet officieel openbaar.
De plankaarten voor fase 1 en 2. Er is nog een nieuwere versie met tien twee-onder-een-kap-woningen in plaats van vier voor de eerste fase. De nieuwste kaarten zijn nog niet officieel openbaar. Foto: Ingezonden

Woningbouwplan Driezum: grondeigenaar met de dood bedreigd

Algemeen

Van der Beek nam contact op met de redactie van Weekblad Actief, omdat hij behoorlijk geschrokken is van het artikel. Hierin uitten omwonenden kritiek op het plan om veertig woningen achter de Freulestrjitte te bouwen. Deze omwonenden hebben aangegeven niet met hun naam in de krant te willen. En dat maakt Van der Beek boos, want hij krijgt al een tijdje anonieme dreigbrieven. “Ik sis net dat dizze minsken it dien hawwe. Mar alles wêr’t gjin namme ûnder stiet, wurd ik huverich fan.”

De bedrijfsleider van het loonbedrijf waar Van der Beek eigenaar van is, stuurt een scan van een bedreiging door. ‘Aan D. van der Beek, Het wordt een heel droevig jaar voor de hypocriete parasiet. Maar je hebt het echt verdient arrogante faker’, staat op het br..