De tijdrit voor vrouwen op zaterdag, met Drachten als start- en finishplaats.
De tijdrit voor vrouwen op zaterdag, met Drachten als start- en finishplaats. Foto: Ingezonden

Deze week vier internationale wielerwedstrijddagen

Algemeen

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 maart staat Fryslân in het teken van een internationale wielerwedstrijd voor vrouwen: de Bloeizone Fryslân Driedaagse en de Visit Friesland Elfsteden Race voor mannen.

De Bloeizone Fryslân Tour is de voortzetting van de Healthy Ageing Tour. De Elfsteden Race is de eerste lange afstandswedstrijd voor mannen op de internationale kalender sinds 2009 in Fryslân.

Drie tijdritten voor vrouwen

De Bloeizone Fryslân Driedaagse bestaat uit drie tijdritten: donderdag 3 maart in Surhuisterveen, vrijdag 4 maart van Eastermar naar Bakkeveen en zaterdag 5 maart in Drachten en omgeving.

Bij de Elfsteden Race zullen de fietsers de Elfstedentocht fietsen, met start en finish in Leeuwarden.

Vier maal live op Omrop Fryslân-tv

Omrop Fryslân zal alle vier de wedstrijden live uitzenden op televisie. De uitzendingen bestaan uit een start van zo’n tien minuten, met daarbij verschillende interviews. Daarna is het vervolg van de wedstrijd live te volgen.

Dagen en tijden 

De uitzenddagen en -tijden zijn als volgt: donderdag 3 maart van 13.30 tot 15.00 de individuele tijdrit voor vrouwen in Surhuisterveen en omgeving. Vrijdag 4 maart van 13.30 tot 15.00 de wedstrijd in Eastermar - Bakkeveen. Zaterdag 5 maart van 11.30 tot 13.15 de wedstrijd in Drachten en omgeving. Zondag 6 maart van 14.00 tot 16.00 uur de Elfsteden Race voor mannen.