Afbeelding
Foto: Ingezonden

Met computervragen naar dbieb

‘Mijn kinderen hebben nooit tijd als ik computerhulp nodig heb’. ‘Ik wil het zelf kunnen doen’. ‘Alwéér een update: alles ziet er nu anders uit’

Dit zijn veelgehoorde opmerkingen tijdens de digi-spreekuren in dbieb. Wekelijks bieden vrijwilligers van SeniorWeb en dbieb daarom eerste hulp bij computervragen. Aan iedereen die wel wat hulp kan gebruiken. De inloopspreekuren zijn gratis, in Gytsjerk en in Burgum.

Leren en bijblijven

Dat vrijwel alles tegenwoordig online gaat, is voor veel mensen een uitkomst. Maar niet voor iedereen. Ontwikkelingen gaan snel en om alles bij te benen, is een beetje hulp soms welkom. Om een app te downloaden bijvoorbeeld, of een nieuwe virusscanner. En hoe los je een probleem met internetbankieren of de OV-chipkaart op?

Weetjes uitwisselen

De vrijwilligers van SeniorWeb en dbieb zijn handig met computers, tablets en smartphones en maken tijd om verder te helpen. Ze nemen het werk niet volledig uit handen, maar laten stapsgewijs zien hoe je het zelf kunt. Soms helpen de bezoekers elkaar en worden allerlei weetjes uitgewisseld. Dat maakt een spreekuur bij dbieb ook nog eens een gezellig ontmoetingsmoment.

Lukt het niet om een probleem op te lossen? Dan verwijzen ze door. Bijvoorbeeld naar een computercursus of oefengroep in dbieb.

Digi-vrijdag in dbieb Gytsjerk: elke vrijdag van 15.00-16.30 uur

Inloopspreekuur Seniorweb in dbieb Burgum: elke dinsdag van 14.00-16.00 uur

Kijk voor meer info ook op dbieb.nl/leren