Cafébaas Marinus Wagenaar met zijn hond Brechtje in 't Wâldmantsje aan de Noordkade 77 in Drachten. Vrijdag 18 februari gaat het café weer open.
Cafébaas Marinus Wagenaar met zijn hond Brechtje in 't Wâldmantsje aan de Noordkade 77 in Drachten. Vrijdag 18 februari gaat het café weer open. Foto: Actief Media

Café ’t Wâldmantsje viert bevrijdingsfeest

Algemeen

“Na bijna twee jaar ellende hopen we nu voorgoed weer open te kunnen”, zegt Marinus Wagenaar van café ’t Wâldmantsje in Drachten. “Dit was voor mij een heel moeilijke tijd. Maar als we weer open mogen, vieren we dat als een bevrijdingsfeest!”

Die twee zware jaren waren voor Wagenaar door te komen dankzij zijn geloof. “Ik heb er ook heel veel van geleerd. Nu weet ik wat armoede is.” De gemeente Smallingerland sloot ’t Wâldmantsje geheel. Ook elders in Nederland kreeg Wagenaar geen horecavergunning. “Als we weer open kunnen, laat ik deze ellende achter me en vergeef ik iedereen wat me is aangedaan.”

“Heel sterk”

Hij is er “heel sterk uitgekomen”, daarom gaat hij “met frisse moed” proberen van ’t Wâldmantsje een prachtbedrijf te maken. “Alleen zou ik dat niet kunnen, maar met goede mensen om mij heen moet dat lukken”, verwacht Wagenaar.

Vrijdag 18-2 open, zaterdag 26-2 feest

Vrijdag 18 februari 2022 gaat ’t Wâldmantsje weer open. Zaterdag 26 februari is het ‘bevrijdingsfeest’, met een optreden van de populaire Drachtster zanger Tjitze. “We hopen er een gezellige avond van te maken”, meldt Wagenaar. Vanaf 19.00 uur bent u die avond welkom op Noordkade 77 in Drachten.