Het warme en gezellige interieur van Kippenrestaurant De Kakelhof.
Het warme en gezellige interieur van Kippenrestaurant De Kakelhof. Foto: Actief Media

Kippenrestaurant De Kakelhof is een restaurant voor iedereen!

Algemeen

Wanneer je met de familie uit eten gaat zit je meestal niet te wachten op culinair hoogdravende uitspattingen. Kippenrestaurant De Kakelhof in Opeinde richt zich dan ook op een breed publiek, zegt eigenaar Frits Ziengs. “Er komen hier veel ‘pakes’ en ‘beppes’ met de kinderen en kleinkinderen. Dan wil je gewoon lekker eten.” Hierbij wordt altijd rekening gehouden met allergieën en diëten.

Hoewel Ziengs wars is van culinaire fratsen, kiest hij wel altijd voor kwaliteit. “Alles is vers en vers bereid. Zelfs de aardappelen schrappen wij zelf.” Hierdoor kan er ook beter rekening worden gehouden met allergieën, legt hij uit.

Ziengs vindt dat een allergie absoluut geen belemmering mag zijn wanneer je gezellig uit eten bent. Waar in veel restaurants een gerecht helemaal aangepast moet worden wanneer een gast een glutenallergie heeft, heeft hij dit bij De Kakelhof omgedraaid. “Op de gebonden soepen en sauzen na is onze hele kaart glutenvrij. Verder kunnen wij onze gerechten altijd aanpassen. Als je maar weet waar je over praat, dan kun je altijd wat lekkers op tafel zetten.” 

Het klinkt misschien tegenstrijdig maar ook vegetariërs en veganisten kunnen bij het kippenrestaurant terecht, vertelt Ziengs. “Voor mensen die geen vlees eten of een vleesloze dag hebben, hebben wij de vegetarische kipstukjes van De Vegetarische Slager.” 

Het restaurant is helemaal ingericht op families. De aankleding is gezellig en er zijn aparte ruimtes voor kleine gezelschappen. Zo is er het ‘Kippenhok’ voor groepen tot 20 personen en het overdekte terras ‘Nijtap aan Zee’ voor groepen tot 40 personen. “Het is fijn om met de familie een eigen ruimte te hebben. ‘Pake’ of ‘beppe’ kan zich dan ook even terugtrekken als het te druk wordt”, aldus Ziengs. 

Wie liever thuis wil genieten van de gerechten van De Kakelhof kan gebruikmaken van ‘De Kakeldrive’. Ook de klassiekers zoals ‘Kip voor Mijnheer’, ‘Kakelhof speciaal’ en ‘Kip van Beppe’ zijn als afhaalgerecht te bestellen. Kijk voor de uitgebreide kaart op www.kippenrestaurantdekakelhof.nl

Kippenrestaurant De Kakelhof | Nijtap 45 Opeinde | 0512-524880