Kinderen aan de start tijdens een eerdere editie van de Kollumer Katloop.
Kinderen aan de start tijdens een eerdere editie van de Kollumer Katloop. Foto: Ingezonden

Vrijdag 22 april 2022: de 19de editie van de Kollumerkatloop

Algemeen

Op vrijdag 22 april is het, na twee jaar afwezigheid vanwege corona, dan eindelijk weer zover: de jaarlijkse editie van de Kollumerkatloop vindt weer plaats. Dit jaar alweer voor de 19de keer. De Kollumerkatloop is een begrip in Kollum en wijde omgeving. De Kollumerkatloop wordt georganiseerd in samenwerking met SV Friesland, deze organisatie is verantwoordelijk voor vele sportieve lopen in Friesland. 

De Kollumerkatloop begint om 19.30 uur in de Voorstraat van Kollum; daar is ook de finish. Er zijn net als de vorige keren twee afstanden te lopen: 6,4 en 13,8 kilometer. Verder is er voor de jonge lopers een scholierenloop, die om 18.00 uur begint, ook in de Voorstraat. Deze scholierenloop is tevens het officiële kampioenschap hardlopen voor scholen en leerlingen uit Kollum en omliggende dorpen. Om alvast in de sfeer te komen en goed voorbereid te starten is er ook dit jaar voor de scholierenloop een gezellige gezamenlijke warming up. Deze warming up begint om 17.45 uur bij de start in de Voorstraat. Zorg dat je op tijd erbij bent. De warming-up wordt verzorgd door een ervaren instructeur van sportcentrum Balanza fitness uit Kollum.

Deelname aan de scholierenloop is gratis. De andere lopers betalen 9 euro per persoon via de site www.kollumerkatloop.nl, ongeacht of je 6,4 dan wel 13,8 kilometer loopt. Inschrijving op de dag zelf kan ook maar is 1 euro duurder. Inschrijven en omkleden is mogelijk in de Van der Bijhal vanaf 18.00 uur. Alle deelnemers aan de loop van 6,4 en 13,8 kilometer krijgen als aandenken een mooi Techno-loop-shirt mee naar huis. 

De opbrengsten van de Kollumerkatloop gaan, na aftrek van de kosten, naar het fonds Gehandicaptensport. Behalve de deelnemers, leveren sponsoren, vrijwilligers en de scholen een belangrijke bijdrage aan het resultaat. Vorig jaar deden zo’n 250 lopers en 140 scholieren mee. De organisatie hoopt deze mooie aantallen ook dit jaar weer te halen. 

Zie voor meer informatie op www.kollumerkatloop.nl. of mail naar: info@kollumerkatloop.nl. De Kollumerkatloop wordt georganiseerd door Rotaryclub Lauwersland.