Het 'Diploma foar moed' voor kinderen die zich hebben laten testen op corona bij de GGD.
Het 'Diploma foar moed' voor kinderen die zich hebben laten testen op corona bij de GGD. Foto: Ingezonden

Ried fan de Fryske Beweging stuurt ‘plombrief’ naar GGD Fryslân-directeur Margreet de Graaf

Algemeen

De Ried fan de Fryske Beweging stuurt regelmatig ‘plombrieven’ (pluimbrieven) naar personen of instanties die het Fries gebruiken. Deze keer heeft de raad besloten een plombrief toe te kennen aan GGD Fryslân en zijn directeur Margreet de Graaf. 

GGD Fryslân is sinds de uitbraak van de corona-epidemie veel in het nieuws als organisatie die verantwoordelijk is voor het het test- en vaccinatieprogramma in Fryslân. De Ried fan de Fryske Beweging is lovend over de manier waarop directeur Margreet de Graaf de communicatie verzorgt naar het Friese publiek: “Dat docht se benammen foar Omrop Fryslân op sa’n natuerlike wize yn it Frysk, dat it boadskip optimaal oerkomt by de doelgroep.”

Verder maakt GGD Fryslân in de verschillende test- en vaccinatiecentra het Fries zichtbaar met Friese opschriften en krijgen kinderen een Fries ‘Diploma foar moed’ nadat ze zich hebben laten testen.

De Ried fan de Fryske Beweging waardeert dit “tige” en heeft daarom besloten GGD Fryslân en zijn boegbeeld Margreet de Graaf een ‘plom’ te geven. De raad hoopt dat GGD Fryslân zo doorgaat, ook als Margreet de Graaf de GGD eind maart verlaat voor een andere functie. “Wy hoopje ek dat dit foarbyld neifolging fynt op managementnivo binnen de Fryske sûnenssoarch.”