Monteur Peter Martijn Dijkstra en eigenaar Wichard Dijkstra bij een shelter die ze ontwikkelden voor Bakker van den Berg. Onder deze shelter zijn de SolarEdge omvormers geplaatst voor de installatie met 400 zonnepanelen, die eveneens geïnstalleerd zijn door Safe Solar.
Monteur Peter Martijn Dijkstra en eigenaar Wichard Dijkstra bij een shelter die ze ontwikkelden voor Bakker van den Berg. Onder deze shelter zijn de SolarEdge omvormers geplaatst voor de installatie met 400 zonnepanelen, die eveneens geïnstalleerd zijn door Safe Solar. Foto: Actief Media

Safe Solar groeit uit tot totaalleverancier op het gebied van duurzame energie

Safe Solar heeft vorig jaar het team uitgebreid met meerdere monteurs om aan de grote vraag naar zonnepaneel-systemen te kunnen voldoen. "Daarnaast is er nu meer ruimte voor andere werkzaamheden", zegt eigenaar Wichard Dijkstra. "Zo vervangen wij ook meterkasten en plaatsen wij laadpalen voor elektrische auto's."

In de afgelopen jaren is Safe Solar uitgegroeid tot een totaalleverancier op het gebied van duurzame energie. Het merk SolarEdge heeft een belangrijke plaats in het assortiment, legt Wichard uit. "Wij leveren alle zonnepaneel-systemen standaard met een omvormer van dit merk. Dit systeem zorgt voor een hogere opbrengst van de zonnepanelen, dit kan oplopen tot een wel 25 procent hoger rendement." Andere voordelen zijn volgens hem de veiligheid en garantie. "De SolarEdge-omvormers hebben een speciale beveiliging, die ervoor zorgt dat zonnepanelen bij kortsluiting maar 1 volt krijgen. Bij andere omvormers komt er dan direct een paar honderd volt gelijkstroom op de panelen te staan. Daarnaast zit er standaard 12 jaar garantie op de producten van SolarEdge."

De laadpalen die Safe Solar plaatst zijn onder andere ook van SolarEdge. "Het zijn de eerste laadpalen, geïntegreerd in een omvormer, die tegelijkertijd energie van zonnepanelen en van het energienet kunnen gebruiken", vertelt Wichard. "Hierdoor kun je een elektrische auto tot 2,5 keer zo snel opladen als met een laadpaal die alleen via het stopcontact laadt." Met behulp van een zogenaamde sleuvengraver kunnen de laadpalen ‘erfvriendelijk’ worden geïnstalleerd. 

SolarEdge is ook een koploper op het gebied van energieopslagsystemen. Wichard verwacht dat veel zonnepaneel-systemen in de nabije toekomst energie opslaan in accu's. "Accu's zijn nu nog vrij duur. Toch zie je dat in Duitsland 70 procent van alle zonnepaneel-systemen met een SolarEdge-omvormer ook voorzien is van een accu. In Nederland wordt waarschijnlijk vanaf 2024 de salderingsregeling voor zonnepanelen afgebouwd en vervangen door een terugleververgoeding. Energie opslaan in accu's wordt dan aantrekkelijker."

Safe Solar kan uw gehele woning of bedrijfspand verduurzamen. Zo kunt u er ook terecht voor warmtepompen en warmtepompboilers die uiteraard vakkundig worden gemonteerd door de eigen monteurs van het bedrijf. 

Safe Solar | Menno van Coehoornweg 17, 9251 LV Burgum | www.safesolar.nl | 06-40486653