Medewerker Robin Fokker van ecologisch bureau Faunax (en enkele van zjn collega's) plaatsten twaalf wildcamera's op de bedrijventerreinen Skûlenboarch en Westkern. Zie ook: www.faunax.nl
Medewerker Robin Fokker van ecologisch bureau Faunax (en enkele van zjn collega's) plaatsten twaalf wildcamera's op de bedrijventerreinen Skûlenboarch en Westkern. Zie ook: www.faunax.nl Foto: Ingezonden

Bedrijventerrein Westkern: verrassend veel natuur

Algemeen

Voorlopig einddoel is de verbetering van de biodiversiteit ter plekke en daarna het uitbreiden naar elders in Fryslân, meldt Theunis Wiersma namens Stichting Ynnatura.

De ‘nul-meting’ is uitgevoerd door ecologisch bureau Faunax uit Leeuwarden. Er is gekeken naar vegetatie (flora), dagvlinders, vliegen libellen en zoogdieren. Van onder andere de zeer zeldzame plant kegelsilene werden 100 exemplaren gevonden. Andere zeldzame planten: zwaluwtong, blaassilene en kale vrouwenmantel.

Minnes Paadsje

Vooral in de bermen van het Minnes Paadsje zijn aardig wat soorten dagvlinders gezien, vooral algemene soorten, maar ook het meer zeldzame oranjetipje. Er werden 33 libellen geteld, in twaalf soorten, onder andere de watersnuffel en de azuurwaterjuffer..