Burgemeester Oebele Brouwer van Achtkarspelen opent deuren...
Burgemeester Oebele Brouwer van Achtkarspelen opent deuren... Foto: Ingezonden

Gemeenten voor “betere afweging coronamaatregelen”

Algemeen

Onder andere de gemeenten Achtkarspelen en Noardeast-Fryslân steunen de oproep van noordelijke gemeenten, meer balans aan te brengen in de coronamaatregelen. Zoals wellicht bekend zal het nieuwe kabinet Rutte, met als nieuwe minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers (D66) vrijdagavond 14 januari 2022 de eerste persconferentie geven over het al dan niet versoepelen van de huidige ‘lockdown’.

“De noordelijke gemeenten zien dat de draagkracht in de samenleving door en voor de lockdown afneemt. Ondernemers staat het water aan de lippen en zij redden het niet altijd met de huidige steunpakketten. Ook de sociale gevolgen zijn groot”, vat burgemeester Oebele Brouwer van Achtkarspelen samen. Volgens wethouder Maria le Roy van Smallingerland staat het water sommige ondernemers zelfs “boven de lippen”.

Naast aandacht voor de zorg, pleit de gemeente Achtkarspelen via #Achtkarspelen ervoor, “meer balans te brengen in de verschillende sociale, maatschappelijke en economische effecten. Daarbij ook te kijken onder welke omstandigheden de samenleving op korte termijn wel veilig open kan.”