Braaksma lijsttrekker GB NE-Fryslân

Huidig fractievoorzitter Pieter Braaksma uit Oostrum (66) is opnieuw de lijsttrekker van Gemeentebelangen Noardeast-Fryslân bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ondanks de aanstaande beëindiging van de politieke carrière van Barbara Wijbenga-Kleinschmidt is er nog een flink aantal kandidaten met ruime politieke ervaring. Ook staan twee jonge nieuwkomers op de lijst, waarmee de lokale partij de strijd om de kiezer zal aangaan.

Jannie van Midlum uit Niawier (2), Lenie Lap uit Wetsens(4) en Frits van der Lep uit Ferwert (5) hebben allen ruime ervaring als raadslid en/of fractievoorzitter opgedaan. Nieuwkomers Adol Braaksma uit Lioessens (3) en Jacqueline Visser (6) uit Dokkum completeren het eerste zestal. De lijst bestaat in totaal uit twintig kandidaten, van wie de laatste, huidig raadslid Barbara Wijbenga-Kleinschmidt uit Ferwert, de ‘ereplaats’ van lijstduwer. Zij is in maart 24 jaar politiek actief geweest en zet er nu een streep onder. Wel is ze nog ‘lijstduwer’ als nummer 20 en laatste op de kandidatenlijst van Gemeentebelangen.

Ze sloot zich in 1998 aan bij de nieuwe politieke partij Gemeentebelangen Ferwerderadeel, werd later wethouder en vervolgens opnieuw raadslid, ook in de fusiegemeente Noardeast-Fryslân. De partij "raakt daarmee een gedreven, betrokken en ervaren raadslid kwijt, al blijft zij zich bemoeien met de partij”, meldt Gemeentebelangen.