Afbeelding
Foto: Ingezonden

Covid herstelzorg bij Fysio Bakker

Het coronavirus is helaas nog altijd erg actueel en drukt een negatieve stempel op ons leven. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames zijn erg hoog. Ondanks de hoge vaccinatiegraad worden mensen nog steeds ziek. Gelukkig herstelt het merendeel zonder veel klachten van dit virus. Echter geldt dit niet voor iedereen.

‘Als gevolg van covid kun je veel last houden van restklachten zoals vermoeidheid, benauwdheid, stijfheid of verlies van kracht en conditie’, aldus Wiard Gijtenbeek, fysiotherapeut bij Fysio Bakker ‘Wij hebben al veel mensen kunnen helpen met hun revalidatie. Iedereen heeft zijn eigen doelen en instap niveau. Het is niet zo dat alleen maar 70 plussers deze restklachten houden, ook bijvoorbeeld 30ers en 40ers kunnen hier beperkingen in hun dagelijks leven door houden’, vertelt Wiard verder.

Het revalidatietraject is per persoon verschillend. Mogelijk wordt er gestart met ademhalingsoefeningen, maar meestal bestaat het programma uit oefentherapie om de conditie en spierkracht weer op te bouwen. Ook collega Rene Bosch heeft inmiddels veel ervaring met deze revalidatie: ‘Mensen die voorheen 10km met gemak wandelden, zijn nu soms na 500 meter al zeer vermoeid. In onze praktijk in Damwouden en Veenwouden beschikken wij over een oefenzaal met apparatuur waar we dit herstel op een persoonlijke manier kunnen begeleiden. We starten altijd met een intake van ongeveer een uur waarin we de klachten in kaart brengen en ook wat kracht- en/of conditietesten afnemen om het startpunt te kunnen bepalen. Gedurende het traject worden de testen herhaald om zo de vooruitgang meetbaar en inzichtelijk te maken ‘,legt rene uit.

Omdat de noodzaak van de herstelzorg duidelijk is, worden er vanuit de basisverzekering momenteel 50 behandelingen vergoed voor de eerste 6 maanden . Om hiervoor in aanmerking te komen is het wel noodzakelijk om binnen 4 maanden na de diagnose te starten.

Bent u besmet geweest met het coronavirus en heeft u restklachten? Dan kunt u contact opnemen met Fysio Bakker door te bellen naar 0511-422944 of te mailen naar info@fysiobakker.nl