De organisatoren Antsje Boonstra en Aukje Dijkstra met daarachter verteller Tettie Stiemsma in de Petruskerk in Lioessens. Scan de foto voor een video.
De organisatoren Antsje Boonstra en Aukje Dijkstra met daarachter verteller Tettie Stiemsma in de Petruskerk in Lioessens. Scan de foto voor een video. Foto: Actief Media

Verhalenavond in Morra-Lioessens in teken van vluchtelingencrisis

Algemeen

Tijdens deze weken wordt de vluchtelingenproblematiek door middel van verschillende activiteiten onder de aandacht gebracht. De verhalen van Elizabeth Pilat en Tettie Stiemsma zullen dan ook onder andere gaan over het contrast tussen de veilige haven Morra-Lioessens en vluchtelingenkampen zoals kamp Moria.

De vluchtelingenproblematiek raakt de inwoners van de tweelingendorpen Morra en Lioessens. In april plaatsten ze – samen met mensen uit andere plaatsen - meer dan 4200 poppen in een weiland bij Morra. Het doel van de actie was om aandacht te vragen voor de schrijnende omstandigheden in kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. De poppen stonden symbool voor de kinderen die zonder ouders in de vluchtelingenkampen verblijven. Pilat..