De jongens én twee meiden van JO12-1 van VV Drachten vierden feest.
De jongens én twee meiden van JO12-1 van VV Drachten vierden feest. Foto: Ingezonden

JO12-1 van VV Drachten kampioen

Algemeen

De voetballers JO12-1 van VV-drachten (met twee meiden) zijn afgelopen week kampioen geworden. In de slotfase niet door zelf te spelen, maar door een spannend slot van de competitie, die draaide om doelsaldo’s.

De eerste competitie van het nieuwe seizoen eindigde in een bloedstollend slot. Drie ploegen stonden tot maandag op de eerste plek, waaronder de JO-12-1 VV Drachten. Alleen de jongens van Zuidhorn konden de Drachtsters nog voorbij met een inhaalwedstrijd. Zij speelden afgelopen maandag tegen Drachtster Boys.

Met een eindstand van 0-6 zou Zuidhorn op gelijke hoogte komen met Drachten. Bij de rust was het 0-2. Na de rust gaven de gasten meer gas en schoten al snel naar 0-4. Na een tegendoelpunt van Drachtster Boys (1-4) werd het 1-5 en 1-6. Nog één doelpunt van Zuidhorn zou hen op gelijke hoogte brengen met Drachten!

Maar toen klonk het eindsignaal. Uiteindelijk kwamen er dus vier ploegen op gelijke hoogte qua punten, maar met het beste doelgemiddelde voor VV drachten. De Drachten-spelers waren op dat moment op de eigen training en werden meteen op de hoogte gesteld van het eerste kampioenschap. Meteen maar op de foto!