Heine Kooistra en Jappie Braaksma voor hun kantoor aan de Elingsloane in Burgum.
Heine Kooistra en Jappie Braaksma voor hun kantoor aan de Elingsloane in Burgum. Foto: Actief Media

GeldXpert Noord Oost Friesland bestaat 12,5 jaar

Algemeen

Op 1 april 2009 begonnen Heine Kooistra en Jappie Braaksma GeldXpert Noord Oost Friesland. “Wij zeiden: ‘Mocht het niet slagen, dan kunnen wij altijd zeggen dat het een grap was”, lacht Braaksma. Gelukkig bleek dat niet nodig. De heren hebben de markt in 12,5 jaar behoorlijk zien veranderen.

“Toen wij begonnen, werd er op een gegeven moment geen huis meer verkocht”, aldus Kooistra. “In 12,5 jaar tijd is de markt helemaal omgedraaid.” Braaksma vult aan: “Nu zijn er te weinig woningen en sluiten wij veel hypotheken af voor verbouwingen en oversluitingen.”

Volgens Kooistra is er op hypotheekgebied nog nooit zoveel mogelijk geweest als nu. “Er is veel meer mogelijk dan mensen denken.” Door de jaren heen zagen de adviseurs een toename in het aantal relatie-ontbindingen. Ze wijzen erop dat het belangrijk is dat je afspraken binnen een relatie (notarieel) vastlegt. “Wanneer je samen een huis koopt ga je er niet vanuit dat je ooit uit elkaar gaat. Maar de realiteit is wel dat één op de twee relaties strandt.” Braaksma legt uit dat er bij relatie-ontbindingen vaak wel mogelijkheden zijn, waardoor er toch één van de twee in het huis kan blijven wonen.

Ook de regelgeving vanuit de overheid is in 12,5 jaar behoorlijk veranderd. Kooistra: “Hoe ingewikkelder het wordt, hoe mooier het voor ons is. Wij kunnen dan echt maatwerk leveren.” Wat niet veranderde is dat het eerste adviesgesprek nog steeds kosteloos is. “Maak gerust een vrijblijvende afspraak.”

GeldXpert Noord Oost Friesland | Elingsloane 2-B, 9251 MN Burgum | 0511-463922 | www.geldxpertnof.nl