It Swettehûs is te vinden in Leeuwarden, pal westelijk van het Van Harinxmakanaal, iets ten noorden van het Margaretha Zelle-aquaduct.
It Swettehûs is te vinden in Leeuwarden, pal westelijk van het Van Harinxmakanaal, iets ten noorden van het Margaretha Zelle-aquaduct. Foto: Provincie Fryslân

Open dag circulair Swettehûs: 25 september

Algemeen

Een kijkje nemen in het meest circulaire gebouw van Fryslân? Alles te weten komen over circulair bouwen? Aquathermie in de praktijk zien? 

De bouw van het bediencentrum en steunpunt voor Provinciale Waterstaat It Swettehûs is bijna klaar. Eind 2021 wordt het gebouw in gebruik genomen. In de toekomst bedienen brugwachters vanuit deze plek circa veertig bruggen in heel Fryslân op afstand.

Opdrachtgever Provincie Fryslân en hoofdaannemer Bouwgroep Dijkstra Draisma nodigen u uit voor de open dag met een bezichtiging op de bouwplaats en in het gebouw. Het programma is op zaterdag 25 september als volgt: tussen half tien ‘s ochtends en half vijf ‘s middags zijn er elk uur rondleidingen, op het bouwterrein en in het gebouw. U wordt vriendelijk verzocht u van tevoren aan te melden. Dat kan via www.fryslan.frl/opendag. “We houden ons tijdens de bijeenkomst aan de coronarichtlijnen van het RIVM”, melden de organisatoren.

Het adres van It Swettehûs: Snelliusweg 11, Leeuwarden (zie bijgaande routekaart). Volg het routekaartje in plaats van uw navigatiesysteem. Het systeem brengt u wellicht naar een andere plek.