Voorzitter Rits van der Ploeg en coördinator Marleen Schaap van Stichting Terp Hegebeintum bij de elf meter lange boorkern in het kennis- en informatiecentrum.
Voorzitter Rits van der Ploeg en coördinator Marleen Schaap van Stichting Terp Hegebeintum bij de elf meter lange boorkern in het kennis- en informatiecentrum. Foto: Actief Media

Nieuwe kennis- en informatiecentrum Terp Hegebeintum geopend

Algemeen

Op dinsdag 10 augustus is het nieuwe kennis- en informatiecentrum van Terp Hegebeintum geopend. Hierin zijn een museum, een museumwinkel, museumcafé en een expositieruimte gevestigd. Voorzitter Rits van der Ploeg van Stichting Terp Hegebeintum is enorm content met het nieuwe onderkomen. “Wy binne tige grutsk op ús nije gebou. Us âlde besikerssintrum wie skjin oan ein. It lekte oan alle kanten en der siet noch inkeld glês yn.” 

Het modern vormgegeven pand dat is ontworpen door TWA Architecten vormt een fraai contrast met de Romaanse kerk op de terp, maar gaat door de zwarte houten gevelbekleding tegelijkertijd goed op in de omgeving. Vanuit de expositieruimte, waar nu werk hangt van waddenschilder Geurt Busser, zijn er prachtige zichtlijne..