Afbeelding
Foto: Ingezonden

125 jaar onderwijservaring verlaat OBS Hurdegaryp

Algemeen

Na meer dan 40 jaar werkzaam te zijn geweest in Hurdegaryp is het mooi geweest voor meester Auke, juf Wiesje en juf Saskia. Het is tijd voor een welverdiend pensioen.

Meester Auke begon in 1978 op de Winninghe en juf Wiesje en juf Saskia waren eerst werkzaam op kleuterschool de Spingplank. Dat alles ging later samen als jenaplanschool de Nije Winninghe. In 2004 fuseerden de twee openbare basisscholen van Hurdegaryp en ontstond er één openbare basisschool, OBS Hurdegaryp. In de afgelopen 40 jaar hebben zij heel veel kinderen les mogen geven, veel feesten beleefd en ook veel onderwijsontwikkelingen meegemaakt. 

Afgelopen woensdag werd hun pensionering groots gevierd. ’s Ochtend werden de drie leerkrachten warm onthaald en toegezongen door de alle kinderen, leerkrachten en ouders. Theatergroep Hilaria verzorgde een prachtige voorstelling op het plein voor alle kinderen van de school. Als afsluiting konden alle kinderen een ijsje halen bij de ijscokar. Een waar feest voor iedereen. Om deze memorabele leerkrachten niet te vergeten werden er op het plein borden onthuld die naar hen verwijzen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding