Vier fietsers naderen vanaf Twijzel knooppunt 74, de kruising met Wyldpead West.
Vier fietsers naderen vanaf Twijzel knooppunt 74, de kruising met Wyldpead West. Foto: Actief Media

"Meer vrijliggende fietspaden"

LEEUWARDEN / JISTRUM - "Volgens kengetallen heeft Fryslân de meeste auto-asfalt-kilometers en de minste kilometers vrijliggende fietspaden per inwoner", stelt Fietsersbond Fryslân in reactie op de Startnotitie Fiets van de provincie Fryslân.

"Wie de autologica volgt, legt snelfietsroutes aan langs autowegen. Maar fietsen is veel meer dan een snelle, efficiënte en goedkope manier om de afstand tussen het eigen huis en de werkplek te overbruggen. In plaats van snelfietsroutes is er behoefte aan ontvlechting, met extra aandacht voor de aantrekkelijkheid van fietsroutes. Fryslân kan dus beter inzetten op mooie doorfietsroutes, zowel voor nuttig als recreatief gebruik", vindt Kees Mourits van de Fietsersbond Fryslân.

Hij noemt als voorbeeld het tracé van het 'Dockumer Lokaeltsje' (het vroegere Noord-Friese lokaalspoorlijntje tussen Leeuwarden, Holwerd en Dokkum). "Dat heeft de potentie een mooi lang fietspad te worden. Dat zou meteen een impuls geven aan de gastvrijheidseconomie."

"Een aantal gevaarlijke kruisingen is aangepast, maar bijvoorbeeld de nummer 1 op de lijst, het Wyldpaed op de N355 vlakbij Jistrum, nog niet. Wij zien graag een uitvoerige notitie over die gevaarlijke kruisingen in het nieuwe beleid, met daarbij voldoende middelen om in de toekomst levens te redden."

De Fietsersbond vindt ook dat fietsen op 80 kilometer-wegen niet moet kunnen. Of omgekeerd: dat die wegen een maximumsnelheid moeten krijgen van 60 kilometer per uur. "De gemeente Noardeast-Fryslân wijkt helaas af van dat beleid. Wij pleiten nogmaals voor vrijliggende fietsvoorzieningen."