Afbeelding
Foto: Actief Media

Actie tegen bruggen naar bolwerken

DOKKUM - De historische verenigingen en instanties in Dokkum maken zich nog steeds grote zorgen over de aantasting van het historische karakter van de Dokkumer bolwerken. Daarom zijn ze een online-enquête begonnen over dit onderwerp. De resultaten worden donderdag 21 januari 2021 aan de gemeenteraad aangeboden.

Die beslist dan over de plannen voor herinrichting van het Harddraverspark en het Tolhuispark. B. en w. van Noardeast-Fryslân vinden dat er tenminste één loopbrug moet komen van het Harddraverspark richting het centrum van Dokkum.
De historische verenigingen zijn benieuwd wat het publiek en met name de Dokkumers hiervan vinden. De historische verenigingen zijn duidelijk in hun boodschap: “Dokkum is moai, dêr binne inwoaner en toerist ut over eens; dêr komme de mênsen òk foar. Oans binnenstad is gaaf en frijwel ongeskonden deur de loop der eeuwen kommen, mar dêr is un reden foar: toen andere steden in de ‘geest der vernieuwing’ besloaten hur festingwerken te slechten en dêr de grachten met te dempen, had ‘arrem Dokkum’ dêr gewoan ut geld nyt foar. Dy armoede fan toen is nou oans rykdom!” Dat vinden Stichting Oud-Dockum, Stichting Historia Doccumensis, de Historische Vereniging Noordoost-Friesland en Museum Dokkum.

De gemeenteraad beslist 21 januari 2021 over de plannen voor het Harddraverspark en het Tolhuispark. Niet alle fracties waren in de voorbereidende raadsvergadering duidelijk over wat ze vinden van de loopbrug(gen).