Marcel Dol (rechts) van Stichting Altijd Doen neemt de cheque in ontvangst van Sjoerd Radersma van Lions Dokkum Bonifatius.
Marcel Dol (rechts) van Stichting Altijd Doen neemt de cheque in ontvangst van Sjoerd Radersma van Lions Dokkum Bonifatius. Foto: Ingezonden

Mooie gift voor Stichting Altijd Doen

DOKKUM - De Zalmactie 2020 in Dokkum heeft een mooie opbrengst opgeleverd van € 1.775,- voor Stichting Altijd Doen. Initiatiefnemer van de Zalmactie was Lionsclub Dokkum Bonifatius. Op 24 december is de cheque met opbrengst aangeboden aan Stichting Altijd Doen.

De opbrengst was zelfs hoger dan vorig jaar, ondanks dat de verkoop op de Kerstfair dit jaar geen doorgang kon vinden. Mede-initiatiefnemer Sjoerd Radersma van de Lionsclub: “De verkoop was nu volledig online. Je merkt dat de actie al echt bekender wordt. Het was het tweede jaar dat we dit organiseren, een nieuwe traditie zo vlak voor Kerst.”

Lionsclub Dokkum Bonifatius organiseert gedurende het jaar acties en evenementen om fondsen te werven voor goede doelen. Dit doen ze door zelf de handen uit de mouwen te steken en als vrijwilliger aan de slag te gaan. De Zalmactie is één van de activiteiten die de Lionsclub organiseert.

Stichting Altijd Doen is een organisatie die in 2006 in het leven is geroepen door een groep enthousiaste Dokkumers die graag iets extra`s wilden doen voor die mensen die het in het dagelijks leven niet altijd even gemakkelijk hebben. Voor kerst 2020 bezorgde het team van de stichting bijvoorbeeld 200 kerstdiners bij mensen in Dokkum die deze extra steun goed kunnen gebruiken.

Marcel Dol van Altijd Doen: "Deze bijdrage helpt om onze doelgroep te blijven steunen.”