Hinke Elzinga overhandigt de amaryllisbollen aan zorgmedewerker Botine Bekker.
Hinke Elzinga overhandigt de amaryllisbollen aan zorgmedewerker Botine Bekker. Foto: Peters Foto Nieuws

Bloemenactie bij de Skûle in Metslawier

METSLAWIER - Elk jaar deelt het team van bloemenwinkel Moai Mei Blommen uit Oosternijkerk de dag voor kerst boeketten uit. Eigenaresse Hinke Elzinga gaat dan voor in een live-verbinding via haar Facebook-pagina, waar kijkers vervolgens op kunnen reageren. Zij geven dan aan wie volgens hen een bloemetje verdient, zodat die persoon verrast kan worden met een mooi boeket bloemen.

"Dit jaar leek ons dat echter niet een goed idee", vertelt Hinke. "Maar om wel met een super kerstgevoel de kerst in te gaan, hebben wij besloten alle bewoners van zorginstelling de Skûle in Metslawier een bloemig kerstpresentje te brengen." Op deze manier willen zij de bewoners, die een bewogen jaar achter de rug hebben, een hart onder de riem steken. "Ook nu we weer in een lockdown zitten en er misschien minder visite komt zo rond kerst, is het goed om even bij onze ouderen stil te staan." De keuze was dan ook snel gemaakt: dit jaar maar één stop-adres, maar waar wel 90 mensen in één keer blij werden gemaakt.

Voor alle bewoners van de Skûle, alsmede de Klink en de aanleunwoningen, was er een prachtige amaryllisbol.

Omdat het team van Moai Mei Blommen niet zelf naar binnen kon, werden de bollen aangeboden aan een aantal dames van de zorg. Intern wordt voor de deur-aan-deur-verspreiding gezorgd. Een aantal inwoners die net onderweg naar hun kamer waren, kregen direct de attentie mee.