Van links naar rechts de ervaringsdeskundigen en boegbeelden van de campagne ‘Lûk myn skuon ris oan’: Wijtze, Stefan, Wiebe Jan en Silvia. Op de foto ontbreekt Teklizgi.
Van links naar rechts de ervaringsdeskundigen en boegbeelden van de campagne ‘Lûk myn skuon ris oan’: Wijtze, Stefan, Wiebe Jan en Silvia. Op de foto ontbreekt Teklizgi. Foto: Actief Media

Noardeast-Fryslân en Dantumadiel willen met ‘Coalitie Kom Erbij’ eenzaamheid bestrijden en inclusie bevorderen

Algemeen

Met de ‘Coalitie Kom Erbij’ willen de gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân een inclusieve samenleving bevorderen en eenzaamheid bestrijden. Een kleine zeventig partijen ondertekenden donderdag 28 oktober de bijbehorende intentieverklaring. Hiermee geven ze aan dat ze zich de komende twee jaar zullen inzetten voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Dat inclusie soms een lastig onderwerp is, ondervond de organisatie voorafgaand aan de bijeenkomst, die plaatsvond in Theater Sense in Dokkum. Sommige genodigden moesten geweigerd worden, omdat ze geen QR-code konden tonen. “Om het over inclusie te hebben, moeten wij toch een aantal mensen buitensluiten”, sprak presentatrice Pauline Haakma het publiek in het theater later toe.