Maartje Kooistra (witte jas) en Sietske van Dijk hebben zojuist samen het oude beeld van Mindert Wilstra feestelijk her-onthuld.
Maartje Kooistra (witte jas) en Sietske van Dijk hebben zojuist samen het oude beeld van Mindert Wilstra feestelijk her-onthuld. Foto: Actief Media

“Toutenburg blijft én vernieuwt zichzelf”

Algemeen

Kwaliteitsverpleegkundige Richtje Bosma is erbij betrokken: “We beginnen met het intern beter delen van kennis en ervaring, ook met niet-vakgenoten. Het is belangrijk dat dat ook op regionaal en landelijk niveau gebeurt. We moeten aan verschillende criteria voldoen om landelijke erkenning van het ministerie van VWS te krijgen als kennis- en expertisecentrum voor onze zorgdoelgroepen.”

Dat zijn met name bewoners met het syndroom van Korsakov en ouderen met psychiatrische problematiek. “In tegenstelling tot veel zorgcentra voor dementerenden, wonen onze cliënten-bewoners hier vaak jarenlang. Ook ons personeel werkt hier vaak al jaren. We hebben minder personeelskrapte dan bij sommige andere locaties van Noorderbreedte, de organisatie waar T..