De Warren bij Burgum. Hier is zaterdag 4 september een gevarieerde streekmarkt.
De Warren bij Burgum. Hier is zaterdag 4 september een gevarieerde streekmarkt. Foto: Ingezonden

Gevarieerde streekmarkt in De Warren bij Burgum

Algemeen

Zaterdag 4 september 2021 organiseert De Warren Natuurlijk Groen in samenwerking met It Fryske Gea een markt bij de weilanden van De Warren bij Burgum. Doel van deze activiteit is aandacht vragen voor het behoud van het mooie gebied De Warren.

Er zullen kraampjes zijn met informatie over de natuur en cultuur van het gebied en en kramen met lokale producten. It Fryske Gea verzorgt twee boeiende excursies en Douwe Kootstra vertelt verhalen. Er is ook een muzikale omlijsting, door het duo Nanne & Ankie en door de Burgumer muzikant Keimpe van der Meer. De entree is gratis.

Programma-onderdelen

Openingstijden van de markt: 11.00 tot 16.00 uur. Muzikale optredens: 12.00 en 14.00 uur. De verhalenverteller komt  om 13.00 en 15.00 uur in actie. De excursies van It Fryske Gea beginnen 12.30 en 13.30 uur.

Schuin tegenover zeilschool

Locatie: aan de Monnikenweg tussen Burgum en Suwâld, langs het ‘Djippe Gat’, schuin tegenover de zeilschool. Kom zo veel mogelijk te voet of op de fiets. De organisatie neemt de geldende coronamaatregelen in acht. Bij heel slecht weer zal de markt niet doorgaan.