Naast de banner staan, van links naar rechts: Hanneke Brugman, Wietske Hellinga en Joke Ket. Gehurkt zitten Gerke Procee en Tineke Brugman.
Naast de banner staan, van links naar rechts: Hanneke Brugman, Wietske Hellinga en Joke Ket. Gehurkt zitten Gerke Procee en Tineke Brugman. Foto: Actief Media

VAKwerk presenteert expositie ’t Brûst!

Algemeen

De drie zussen van VAKwerk - Hanneke en Tineke Brugman en Joke Ket - organiseren ‘t Brûst, een bruisende expositie in de oude ‘Molkfabryk’ in Burgum. Op 21, 22, 28 en 29 augustus & 4 en 11 september exposeren er meerdere kunstenaars die speciaal voor de unieke, industriële ruimtes in de Molkfabryk werk/objecten hebben gemaakt. Bovendien organiseert VAKwerk een kunstmarkt tijdens het openingsweekend op 21 en 22 augustus.

VAKwerk organiseerde de afgelopen jaren meerdere exposities met ‘Verrassend, Ambachtelijk en Kunstzinnig werk’ in een leegstaand winkelpand op Tsjibbe Geartsstrjitte 3 in Burgum. Toen de werkgroep het pand vorig jaar moest verlaten omdat het een nieuwe bestemming krijgt, zochten de zussen naar een nieuwe locatie voor e..