Afbeelding
Foto: Ingezonden

Extra speeldata Maistiid

Algemeen

Na een jaar uitstel gaat Maistiid op 3 september, coronaproof, in première. Omdat alle voorstelling nagenoeg zijn uitverkocht worden er twee extra voorstellingen ingepland; 7 en 14 september.

In een wereld van metershoog maïs wordt het publiek meegenomen in WIG Producties’ iepenloftspul over liefde, bloedwraak en de soms rare gewoonten van mensen. Een tweetalig (Fries en Nederlands) verhaal over twee families die zich voorbereiden op een bruiloft. Een verhaal over zoete dromen en keiharde realiteit.

Maistiid is een vertaling en bewerking van Federico García Lorca’s ‘Bloedbruiloft’ door Bouke Oldenhof. De uitgestrekte, droge wijngaarden van Lorca hebben hierin plaatsgemaakt voor de weiden en maïsvelden van Friesland.

Regisseur Hans van Buuren stopt in zijn producties graag overdrijving, absurdisme en spektakel. Voor dat laatste leent Lorca zich oorspronkelijk niet. “Er zit wel ruigheid in. Alle jongetjes lopen met messen rond. Absurd wordt het ook niet, wel surreëel. Als publiek loop je 3 hectare maïs in, gedesoriënteerd naar een totaal andere wereld. Je kunt veel met maïs, dat verraad ik niet allemaal. Alles is van maïs. In die zin is het toch spectaculair en magisch.”

Maistiid wordt gespeeld op 3, 4, 7, 8, 10, 11, 14, 15, 17 en 18 september. De aanvang is 20.15 uur. Tickets kosten € 22,50 en zijn te bestellen via www.wigproducties.nl.