De teams van de Acro Academy met hun trotse coaches.
De teams van de Acro Academy met hun trotse coaches. Foto: Ingezonden

Acro Academy oppermachtig bij EK kwalificaties

Algemeen

Bij de laatste kwalificatiewedstrijd voor de Europese Kampioenschappen Acrobatische Gymnastiek was topsportstichting Acro Academy Noord Nederland opnieuw oppermachtig. De Nederlandse delegatie voor dit EK zal bestaan uit elf teams, waarvan maar liefst zeven van de stichting. 

Voor Xiao Mei Harms uit Drachtstercompagnie, Gemma van der Werff uit Surhuizum en Carola van Dijk uit Drachten was de laatste kwalificatie op 7 augustus in Den Bosch extra spannend. Waar sommige andere teams al een definitieve kwalificatie hadden, waren er in hun categorieën zóveel teams dat het tot op het laatste moment nagelbijten bleef – wie zou na drie wedstrijden de beste punten hebben?

Xiao Mei wist met haar partner Inge Speerstra overtuigend de leiding te grijpen in de categorie Jeugd damesparen, en ook Gemma en Carola wisten samen de jury met prachtige oefeningen te overtuigen. Daarmee hebben ook zij hun kwalificatie veilig gesteld en mogen zij in september afreizen naar Pesaro, Italië, om op het EK te stralen. Beide teams zijn combinatieteams van de Acro Academy en WSBF Surhuisterveen, een samenwerking die duidelijk zijn vruchten afwerpt.

Enkele andere teams waren al zeker van hun plaats in de Nederlandse delegatie. Zo wist Jannah Eppinga uit Frieschepalen met partners Sarai Huitema en Chaja Vos (combiteam Acro Academy / Adonis Sportacrobatiek) in juli al kwalificatie in de categorie Junior 1 damesgroepen af te dwingen, en was bij de Junior 1 damesparen Esmee de Graaf uit Houtigehage met partner Tess Offringa als een van de topscorers van de kwalificatie al zeker van haar positie in de Nederlandse delegatie. De Jeugd en Junior 1 teams komen van 23 tot en met 26 september op het EK in actie.