De nieuwe fractievoorzitter IJde van Kammen.
De nieuwe fractievoorzitter IJde van Kammen. Foto: Ingezonden

Raadslid IJde van Kammen nieuwe fractievoorzitter FNP Achtkarspelen

Algemeen

De FNP-fractie in Achtkarspelen wisselt per 1 september 2021 van fractievoorzitter.

Raadslid IJde van Kammen uit Harkema neemt het stokje over van de huidige fractievoorzitter Sake van der Meer uit Kootstertille. Van der Meer is sinds 2010 raadslid en sinds 2018 fractievoorzitter van de FNP Achtkarspelen. “It wurdt tiid om it in bytsje rêstiger oan te dwaan; it fraksjefoarsitterskip kostet in soad tiid en drokte”. Van der Meer is al meer dan zestig jaar bestuurlijk en als vrijwilliger actief voor de gemeenschap. 

IJde van Kammen is geboren op 28 september 1956 in Ie (toen nog Dongeradeel) en woont nu met zijn vrouw in Harkema. Hij is vader van twee dochters en een zoon en ook al trotse opa. Hij is altijd al ondernemer in de bouwsector geweest, dit is zijn tweede termijn als raadslid. Hiervoor is hij actief geweest in verschillende besturen. “Folksfertsjintwurdiger wêze betsjut foar my te besykjen wat foar de mienskip te betsjutten, en dêr wêr mooglik it ferskil te meitsjen.”

“Fol goede moed geane wy rjochting de riedsferkiezingen en bliuwe wy ús fol fjoer ynsetten foar ús gemeente.” Van der Meer blijft wel actief als raadslid: “Ik fyn de gemeentlike polityk machtich moai.”

De huidige fractievoorzitter Sake van der Meer.