IJsbeer Rocky ligt lekker in het gras. Het inzetje toont de gibbons. Eén van beide had de redacteur van dit artikel, net voor de foto gemaakt werd, even laten schrikken door op het raam van zijn verblijf te bonken.
IJsbeer Rocky ligt lekker in het gras. Het inzetje toont de gibbons. Eén van beide had de redacteur van dit artikel, net voor de foto gemaakt werd, even laten schrikken door op het raam van zijn verblijf te bonken. Foto: Actief Media

AquaZoo is weer klaar voor bezoekers

Dierenpark AquaZoo mag vanaf woensdag weer open. General manager Jeroen Loomeijer is dolblij dat hij na dik een half jaar eindelijk weer publiek mag ontvangen. “Wij staan te popelen. Ik kan niet anders zeggen. Wij hebben er zin in en zijn er klaar voor.”

Loomeijer en zijn collega’s hebben zich het afgelopen half jaar niet verveeld. “Wij hebben met z’n allen keihard gewerkt om het park mooi te maken en wij vinden het nu echt de hoogste tijd om het te laten zien aan onze bezoekers.” Zo zijn er aanpassingen gedaan aan het ijsberenverblijf om het welzijn van de dieren te verbeteren. Er zijn nu namelijk twee ijsberen in het park. Sinds februari heeft ijsbeer Felix gezelschap van ijsbeer Rocky. Ook zijn in het park bruggen en brugleuningen vervangen en nieuwe bordjes aangebracht. Daarnaast zijn de binnenverblijven helemaal opgeknapt. Deze zijn echter nog niet open en pas bij de volgende versoepeling vanuit de overheid te bezoeken.

Voor de dieren is alle aandacht weer even wennen. De kangoeroes – waarvan sommige jongen in de buidel hebben – kijken nieuwsgierig naar de redacteur van Weekblad Actief. Een gibbon heeft even geen zin in pottenkijkers en bonkt hard tegen het raam aan. Ook de pinguïns hebben het niet zo op de camera en gaan snel hun hok in. Loomeijer verwacht dat alle dieren weer snel aan de mensen gewend zijn. “De ijsberen en de dieren die hun eigen verblijf hebben zullen er denk ik niet warm of koud van worden. Wij hebben ook een aantal doorloopgebieden bij de pinguïns en de kangoeroes. Die dieren zullen misschien weer even moeten wennen: wat is ons gebied en wat is het gebied van de bezoekers?” IJsbeer Rocky is in ieder geval niet mensenschuw. Hij loopt steeds nieuwsgierig rondjes langs de ramen.

Wie een bezoek wil brengen aan het dierenpark moet op de website www.aquazoo.nl een tijdslot reserveren. Op die manier kunnen Loomeijer en zijn collega's het aantal bezoekers per half uur reguleren. "Dat hebben wij vorig jaar ook zo gedaan en dat is eigenlijk heel goed bevallen. Wij hebben veel minder rijvorming. Aan de kassa kun je jouw kaartje laten zien en zo doorlopen."