Afbeelding
Foto:

Help ’t Stationnetje aan een Appeltje!

’t Stationnetje van KEaRN is genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Er zijn in totaal 39 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Het thema is dit jaar Kansengelijkheid voor álle jongeren. Dat betekent dat de prijzen (drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje en een geldbedrag van 25.000 euro) dit jaar gaan naar projecten die zich inzetten om alle jonge mensen gelijke kansen te geven en controle te laten nemen over het eigen leven. En dat doet ’t Stationnetje.

‘t Stationnetje

Jongeren uit Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel die aan een doel willen werken, kunnen terecht bij ’t Stationnetje. Daar staan projectmedewerkers en ervaringsdeskundigen klaar om met de jongeren hun doel op het gebied van studie, gezondheid, werk of persoonlijke ontwikkeling te realiseren. Het is een plek waar de wensen, behoeften en de stem van jongeren serieus wordt genomen. Zij zijn binnen ’t Stationnetje, een project ontwikkeld vanuit KEaRN Welzijn, altijd het klankbord en het uitgangspunt.

Community

Sociale ontmoeting, authenticiteit en inzicht in eigen talent staan centraal. “Jongeren ontmoeten andere jongeren, helpen elkaar, leren van elkaar en zo is er een rijke, diverse community ontstaan.” Een mix van jongeren tussen 16 en 27 jaar, met of zonder problematiek. En zij hebben het allemaal echt voor het zeggen.

Vind jij dat deze plek waar jongeren zichzelf mogen zijn een Appeltje verdient? Breng dan je stem uit. Scan de QR-code of ga naar stem.oranjefonds.nl/stationnetje