De Opstapper van Jobinder in Drachten.
De Opstapper van Jobinder in Drachten. Foto: Actief Media

Jobinder voegt lijnbustaxi’s toe aan dienstverlening

Algemeen

Jobinder heeft sinds 9 januari de verantwoordelijkheid van de lijnen 552 (Dokkum – Paesens vv) en 561 (Damwâld – Buitenpost vv) op zich genomen. Het vervoer wordt uitgevoerd door Taxicentrale Waaksma en TaxiNOF.

Voor het vervoer worden taxibussen gebruikt, waarmee het aanbod op deze lijnen beter is afgestemd op de vraag. Daarmee wordt niet alleen de mobiliteit op peil gehouden, maar wordt het vervoer duurzamer uitgevoerd. De taxibussen zijn uitgerust met apparatuur om de OV-chipkaart te kunnen uitlezen. Met deze nieuwe vervoersvorm maakt Jobinder het vervoerssysteem in het gebied weer wat robuuster. Uiteraard zonder dat de dienstverlening in het openbaar vervoer daaronder te lijden heeft. Deze lijnen rijden vanaf de start van de nieuwe dienstregeling van Arriva op 9 januari 2022.

Jobinder verzorgt sinds begin 2018 naar tevredenheid het leerlingenvervoer en het WMO-vervoer voor de gemeenten in de regio Noordoost-Fryslân. Voor de provincie wordt het Opstapper-vervoer geregeld. Met dit verlengstuk van het openbaar vervoer wil Jobinder bijdragen aan de mobiliteit van de inwoners en daarmee aan de leefbaarheid van de regio.