Van links naar rechts: Jappie Dijkstra, Jacob Hooghiemstra, Gerda Holthuis, Sierd Vegelin (Lijsttrekker), Dineke Terpstra en Tjeerd Dijkema
Van links naar rechts: Jappie Dijkstra, Jacob Hooghiemstra, Gerda Holthuis, Sierd Vegelin (Lijsttrekker), Dineke Terpstra en Tjeerd Dijkema Foto: Ingezonden

GBA doneert in samenwerking met Slagerij de Toer vlees aan de voedselbank

Algemeen

Op 29 december is Gemeentebelangen Achtkarspelen (GBA) op bezoek geweest bij de voedselbank van Achtkarspelen in Surhuisterveen.

De voedselbank doet haar werk met ongeveer 40 vrijwilligers voor ongeveer 30 huishoudingen. Dit komt neer op ongeveer 100 mensen. De voedselbank maakt gebruik van de overschotten van voedselproducenten, van supermarkten en andere winkels. Hiermee wordt verspilling van voedsel voorkomen. Cliënten kunnen zo worden voorzien van een gezond en evenwichtig voedselpakket.

De voedselbank heeft om alle gezinnen goed te kunnen helpen veel en gevarieerd voedsel nodig. Een voedselpakket zou tenminste moeten bestaan uit zuivel, groente, vlees, brood en fruit. En ook andere producten zoals broodbeleg, koffie, thee, tandpasta willen ze graag in de pakketten opnemen.

Op 16 december was op Omrop Fryslân te zien en te lezen dat Friese Voedselbanken veel behoefte hebben aan eten. Er zijn aanhoudende tekorten, met name als het gaat om vlees. Voor GBA één van de redenen om in actie te komen. In samenwerking met Henk Stienstra van Slagerij de Toer uit Surhuisterveen is GBA tot een mooie actie gekomen om vleespakketten beschikbaar te stellen voor de voedselbank.

Op donderdag 30 december worden de vleespakketten verdeeld over de cliënten samen met de gelukwensen voor 2022.