Chris Benedick in Kledingbank Ureterp aan de Mounleane 20. Momenteel dicht tot scholen weer open mogen.
Chris Benedick in Kledingbank Ureterp aan de Mounleane 20. Momenteel dicht tot scholen weer open mogen. Foto: Actief Media

Gratis kleding voor 'minima'

21 juli - Chris Benedick en zijn vrouw Sandra Benedick-Elzinga begonnen in Ureterp een kledingbank, met gratis kleding voor 'minima'. Zij leven met hun drie kinderen van een bijstandsuitkering. "Wij weten wat het is om van het minimum rond te moeten komen", zegt Chris Benedick.

"Feitelijk zijn we al een week of vijf open, omdat ik merkte dat er vraag was én omdat we al behoorlijk wat voorraad hadden", vertelt Benedick.
De kleding is gesorteerd op maat, voor kleine en grotere kinderen, vrouwen- en mannenkleding. In één hoek van het schuurtje achter hun woning is ook plaats voor wat schoenen, vooral voor kinderen. "Deze voorraad is in ongeveer anderhalf jaar opgebouwd. Er hangt ook nieuwe kleding bij. Ongeveer twintig zakken met kleding heb ik weg moeten doen, die zijn opgehaald door een recyclingbedrijf."

Vanwege het coronavirus is de kledingbank momenteel dicht tot de scholen weer open mogen. Meer info? Via: 06 - 44303366 of e-mail: Kledingbankureterp@gmail.com. Zie ook de Facebookpagina van kledingbankureterp.