Erik Meijer hoopt dat de reuring in het Burgumer winkelcentrum snel terugkeert.
Erik Meijer hoopt dat de reuring in het Burgumer winkelcentrum snel terugkeert. Foto: Actief Media

Click & collect is een lichtpuntje

10 februari - Het is zuur voor veel winkeliers. Net nu klanten via internet en/of telefonisch bestelde goederen mogen afhalen bij de winkel, is de winterkou in het land getreden. 

Erik Meijer, voorzitter van de Burgumer ondernemersvereniging HIMBO verwacht dan ook niet dat het nu ineens smoordruk wordt in het centrum van Burgum. "Mar wy komme wol hieltyd tichter by it punt dat de winkels wer gewoan iepen meie." 

Van click & collect heeft Meijer als ondernemer van Expert, maar ook als voorzitter van de HIMBO niet heel hoge verwachtingen. "It levert ekstra stappen op, der moat fjouwer oeren tusken de bestelling en it ôfheljen sitte. Dat moatst as ûndernimmer byhâlde en bewize kinne. Boppedat moatst in ôfhelbaly bûten de winkel ynrjochtsje." Hij denkt dan ook dat de meeste mensen - zeker in deze winterse omstandigheden - ervoor kiezen producten gewoon thuis te laten bezorgen. Toch kan hij zich wel voorstellen dat veel ondernemers de lichte versoepeling als een lichtpuntje zien. "Der kin wer wat mear hannel dien wurde." Consumenten roept hij op om lokaal te blijven winkelen.