Burgemeester Johannes Kramer in het centrum van Dokkum. Scan de QR-code voor een video van het interview en een korte oproep van Kramer.
Burgemeester Johannes Kramer in het centrum van Dokkum. Scan de QR-code voor een video van het interview en een korte oproep van Kramer. Foto: Actief Media

Weinig overlast door avondklok in Noardeast Fryslân

27 januari - Burgemeester Johannes Kramer van de gemeente Noardeast-Fryslân reageert met afschuw op de rellen die de afgelopen dagen plaatsvonden in diverse steden in Nederland. "Dit is net it Nederlân dat wy sjen wolle. Hjir herkenne wy ússels net yn. Dat dizze ûnferstannen ús stêden sa ferniele. It is in griis." In Noardeast-Fryslân is het tot nu toe rustig gebleven.

Vorig jaar in november sprak Kramer zijn zorgen uit over een groep jongeren, tussen de 12 en 15 jaar, die overlast veroorzaakte in Dokkum. Ook ging hij met de jongeren en hun ouders in gesprek. Het had resultaat. "It is no frij rêstich. Der is op it heden net in soad oerlêst en der binne hast gjin fernielingen mear." 

Kramer heeft ook geen signalen ontvangen over rellen door de invoering van de avondklok. "Wy hawwe wol in pear leuzen hân. In pear gjalpen yn de stêd tsjin it coronabelied. Hjir en dêr sjogge wy op sosjale media wol jongerein út bepaalde doarpen harren uterjen oer rellen. Dy hawwe wy op 'e kuer en dy hâlde wy op 'e kuer, mar wy hawwe gjin konkrete oanwizings dat hjir wat barre sil."