Bibliotheek Drachten is tijdens de huidige lockdown open, zij het enigszins aangepast.
Bibliotheek Drachten is tijdens de huidige lockdown open, zij het enigszins aangepast. Foto: Ingezonden

Bibliotheken - ook in Drachten - open tijdens lockdown

Algemeen

Bibliotheken bieden essentiële hulp aan inwoners en mogen daarom open blijven tijdens de huidige lockdown. Bibliotheek Drachten is van dinsdag tot en met zondag geopend voor het lenen en terugbrengen van materialen. Ook gaan de spreekuren door, is het Informatiepunt Digitale Overheid geopend en zijn er werkplekken en computers beschikbaar.

Met vragen over de digitale overheid, zoals websites van de Belastingdienst en de gemeente, kun je tijdens openingstijden terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Ook helpen de medewerkers met het maken van een boosterprikafspraak of het aanvragen van een coronatoegangsbewijs.

Formulierenspreekuur

Het Formulierenspreekuur is een gratis spreekuur voor hulp bij het invullen van formulieren én het lezen van brieven of bijsluiters. Je kunt een afspraak maken via de website van de bibliotheek (www.bibliotheekdrachten.nl/agenda), telefonisch via 0512 - 512 680 of bij de servicebalie in de bibliotheek.

Digitaal Spreekuur

Heb je vragen over het gebruik van een tablet, computer en laptop? Of heb je hulp nodig bij het installeren van de DigiD? Maak een afspraak bij het Digitaal Spreekuur. Je kunt een afspraak maken via de website van de bibliotheek (www.bibliotheekdrachten.nl/agenda), telefonisch via 0512 - 512 680 of bij de servicebalie in de bibliotheek.

Gewijzigde tijden

Voor essentiële dienstverlening geldt een sluitingstijd van uiterlijk 20.00 uur. Bibliotheek Drachten is daarom op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond geopend van 18.00 - 20.00 uur, in plaats van 19.00 - 21.00 uur.