Afbeelding
Foto: Ingezonden

Opening nieuw wandelpad tijdens winterwandeltocht

Algemeen

Een primeur voor de jaarlijkse Winterwandeltocht van It Spektrum in Burdaard. Ieder jaar organiseert de activiteitencommissie van It Spektrum tussen kerst en oud en nieuw de winterwandeltocht. Dit jaar doen zij dit samen met Doarpsbelang Burdaard-Jislum e.o en D.O.M 2.0. De wandeltocht start met de opening van een nieuw wandelpad.

Extra wandelpad rondom Burdaard
Eerder realiseerde D.O.M. 2.0 al het ‘klavertje vier’, vier wandelroutes in en rondom Burdaard. Inmiddels is daar nog een extra pad bij gekomen. Op woensdag 29 december wordt deze route feestelijk geopend tijdens de Winterwandeltocht.

De opening is om 10.00 uur in Op ‘e Hichte (nabij de hervormde kerk in Burdaard). Doarpsbelang Burdaard en D.O.M 2.0 zochten de samenwerking met de activiteitencommissie van It Spektrum in Burdaard. Daarmee valt de opening van de nieuwe route samen met de jaarlijkse winterwandeltocht.

Geluk
Het thema van de Winterwandeltocht is dit jaar Geluk. Geïnteresseerden krijgen na inschrijving een tasje ‘geluk’ mee voor onderweg. Wandelaars treffen in deze goodiebag de routebeschrijving en de nodige proviand. Onderweg zijn er pleisterplaatsen en dragen dichters voor om de wandelliefhebbers te inspireren. 

Inschrijving vooraf
Aanmelden voor de Winterwandeltocht kan via https://mgtickets.nl/event/1530/Winterwandeltocht. Ook is het mogelijk om op de dag zelf een entreebewijs te kopen. De start is bij Op ‘e Hichte. Aangeraden wordt om de auto bij It Spektrum te parkeren, daar eindigt de route. It Spektrum organiseert de tocht onder de dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus.