John Dekker rijdt met Fado onbedreigd naar de finish op Victoria Park Wolvega.
John Dekker rijdt met Fado onbedreigd naar de finish op Victoria Park Wolvega. Foto: Ingezonden

Fado wint grote winterfinale voor Franse paarden en haalt 5000 euro op voor Sportstichting Dol Fijn

Algemeen

Draver Fado de Padd van Stâl Boppeslach heeft vrijdag de grote winterfinale voor Franse paarden op Victoriapark Wolvega gewonnen. Vaste rijder John Dekker moest met het ongunstige startnummer acht met Fado de strijd aangaan met elf sterke tegenstanders. 

Trainer Aonne de Wrede was vooraf optimistisch geweest over de vorm van zijn pupil. Assistent-trainer Vera Akkerman (25) uit Ureterp had afgelopen week samen met De Wrede Fado optimaal voorbereid op zijn race van het jaar. Dekker ging als een komeet uit de startblokken en veroverde de tweede positie achter koploper Fly Destin die met Jaap van Rijn goede winkansen had. 

In de laatste rond versnelde Fado, haalde in de laatste bocht zijn voorligger in en liep onbedreigd helemaal alleen naar de finish. Naast de wintertitel leverde de overwinning 5.000 euro op. In totaal verdiende Fado dit seizoen 18.000 euro, een fantastisch bedrag dat geheel ter beschikking wordt gesteld aan Sportstichting Dol Fijn uit Drachten. 

De sportstichting organiseert sinds 1979 sportactiviteiten voor kinderen en volwassenen met een beperking in Fryslân. Met dit bedrag kan zij in 2022 legio bestaande en nieuwe sportactiviteiten organiseren voor haar leden en dat is ongelofelijk belangrijk.